Εαρινό Εξάμηνο 2014

 

Τμήμα Κομμωτικής (video)

 

Τμήμα Κομμωτικής Πρακτική (video)

 

Προσχολικής Αγωγής - παρουσίαση πτυχιακών εργασιών (εικόνα)

 

Βοηθός Φαρμακείου - Εργαστήριο παρασκευής αλοιφών & σαπουνιών (εικόνα)

 

Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων - κατασκευή Graffiti  (εικόνα)

 

Εαρινό Εξάμηνο 2015

 

Εκδήλωση του Τμήματος Κομμωτικής στο Οικοτροφείο της Ι.Μ. Ντουραχάνη (εικόνα)

 

Εκδήλωση του Τμήματος Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής  στο Οικοτροφείο της Ι.Μ. Ντουραχάνη (εικόνα)

 

Τμήμα Συντηρητών Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων Συντήρηση Αγαλμάτων Πάρκο Λιθαρίτσια (εικόνα)

 

Εκδήλωση του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης στο Οινοποιείο Γκλίναβος (εικόνα)

 

Δραστηριότητες του Τμήματος Προπονητής Αθλημάτων (εικόνες σε video)

 

Επίσκεψη του Τμήματος Ζωγραφικής στο Αρχαιολογικό Μουσεία Αιανής Κοζάνης (εικόνα)

 

Τμήμα Κομμωτικής Τέχνης:

Εισαγωγή (pdf)

Μία σύντομη αναδρομή των κυριότερων χαρακτηριστικών των κομμώσεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (pdf)

 

Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2015-2016

 

Διάλεξη των Τμημάτων Δημοσιογραφίας με τον Πάνο Σόμπολο στις 11/12/2015 (εικόνα)

 

 

Εαρινό Εξάμηνο 2016

 

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου 27 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων αφιερωμένη στον πρόσφυγα "Είμαστε όλοι εν δυνάμει πρόσφυγες".
Το τμήμα "Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου & Κινηματογράφου" συμμετείχε με ένα
δρώμενο   (εικόνες) βασισμένο στο ποίημα της Κατερίνας Δήμου Βαϊμάκη.
Η διδασκαλία και η σκηνοθεσία έγιναν από τις εκπαιδεύτριες  Αθηνά Τσικνιά και Αγαθή Τέλη, με  συμμετοχή της κα. Τσικνιά και σε ρόλο ηθοποιού.

 

 

Την Τετάρτη 07-4-2016 οι καταρτιζόμενοι του τμήματος "Τεχνικός Γαλακτοκομίας Τυροκομίας" παρασκεύασαν κρέμες και γιαούρτια στο Γηροκομείο Ιωαννίνων. (εικόνες)

Παρασκευή κουλουριών την Πέμπτη 21-4-2016 από το τμήμα "Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής" στο Οικοτροφείο της Ι. Μ. Ντουραχάνης. (εικόνες)

 

Εαρινό Εξάμηνο 2016

 

 

Το Δ.Ι.ΕΚ. Ιωαννίνων συμμετείχε με το Τμήμα φωτογραφίας στο Εικαστικό Συμπόσιο που διενεργήθηκε από 15 έως 22 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Μπάγια, στους Κήπους Ζαγορίων.

Το συμπόσιο κάλυψαν φωτογραφικά (εικόνες) ο καθηγητής φωτογραφίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Πολυδεύκης Ασωνίτης με τις σπουδάστριες του Τμήματος Φωτογραφίας:
Μαρία Αλεξίου, καλλιόπη Ζώη και Γεωργία Ανδρέου.

 

Τετάρτη 29-6-2016

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές του Τμήματος Εσωτερική Αρχιτεκτονική  Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων του Δημόσιου ΙΕΚ  πήραν μια  εγκαταλελειμμένη στάση λεωφορείου,   και δημιούργησαν μια Στάση Ζωής (εικόνα) με σκοπό να συγκεντρώνονται ρούχα και αντικείμενα από τους συμπολίτες μας που δεν τα χρειάζονται πλέον και να τα παραλαμβάνουν εκείνοι που τα έχουν ανάγκη.

 

Από 13 έως 24 Ιουλίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας  από τους απόφοιτους του τμήματος Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ (εικόνα)

 

02 Ιουλίου 2016

Προσφορά  αγιογραφίας των Σπουδαστών του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων - τμήμα ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

 

 

Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2016-2017

 

Πέμπτη και Παρασκευή 01 & 02 Δεκεμβρίου 2016

Οι Εκπαιδευτές και οι Εκπαιδευόμενοι Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας (Chef 1, Chef 2) ευχαριστούν την κα Σβάιερ για τη φιλοξενία στο Εργαστήρι Σοκολάτας στην Αστερούπολη Ιωαννίνων.  

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από έγκριση του Διευθυντή κ. Μιχαήλ Αλεξίου στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2016 στο πλαίσιο βιωματικής δράσης project.
 

Τα στιγμιότυπα γλυκών αναμνήσεων με άρωμα Γαλλικής σοκολάτας που εμπνεύστηκαν οι Χριστίνα Μητσοπούλου και Αλεξάνδρα Ζαραβέλα,  Εκπαιδεύτριες Δ.Ι.Ε.Κ.,  αποθανάτισε η Αρετή Ευθυμίου, Εκπαιδευόμενη Chef.

 

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Οι Εκπαιδευτές και οι Εκπαιδευόμενοι Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας (Chef 1, Chef 2) ευχαριστούν τον Πρόεδρο της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου "Αλέξανδρος Γιώτης", κ. Θεόδωρο Αλεξίου, για την υποδοχή/ενημέρωση με αφορμή τη συμμετοχή ως ακροατήριο στη Στρογγυλή Τράπεζα / Σεμινάριο με θέμα "Γαστρονομία-Οίνος-Τοπική Ταυτότητα. Παράγοντες προώθησης και Ανάπτυξης της Περιφέρειας" που διοργάνωσε στα Ιωάννινα. 

Ευχαριστίες και στη Διευθύντρια του Μουσείου Αργυροτεχνίας, κα Αγνή Δρίμτζια και το προσωπικό για τη φιλοξενία στο χώρο της εκδήλωσης.
 

Εισηγητές οι: Ηλίας Μαμαλάκης, Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης, Νανά Δαριώτη, Θάλεια Τσιχλάκη, Φώτης Βαλλάτος, Βίκυ Κουμάντου. Διερμηνέας: Νοηματική Γλώσσα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας.
 

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε ύστερα από έγκριση του Διευθυντή κ. Μιχαήλ Αλεξίου στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στο πλαίσιο βιωματικής δράσης project  με εισήγηση των  Χριστίνα Μητσοπούλου και  Αλεξάνδρα Ζαραβέλα, Εκπαιδευτριών Δ.Ι.Ε.Κ..  Συμμετείχε και η συνεργάτης του project Αλίκη Μαυρακάνα, Εκπαιδευόμενη Chef Δ.Ι.Ε.Κ.

 
Τα στιγμιότυπα με γαστρονομικές και οινολογικές διαδρομές σε Ελλάδα και Γαλλία αποθανάτισαν οι Εκπαιδευόμενες Chef Δ.Ι.Ε.Κ., Χριστίνα Γιαννάκη, Αγάπη Παπαπέτρου και Αγορίτσα Χανδάκα-Τσιαμπαλή.

 

Τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ  ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ Παραγωγή σκληρών τυριών στο εκπαιδευτικό τυροκομείο του ΔΙΕΚ  Ιωαννίνων (εικόνα)

 

Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017

Διάλεξη (εικόνα) των Τμημάτων ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ με τον Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας κ. Τσίλη Ιωάννη. Δύο σημαντικές διακρίσεις σε ολυμπιακούς αγώνες του 2012 και 2016. Συντονίζουν οι καθηγητές των Τμημάτων κ. Στασινού Βίλιαν και ο κ. Λάκκας Δημήτριος.

 

Εαρινό Εξάμηνο 2017

Διάλεξη (εικόνες) των Τμημάτων Υποκριτικής, Δημοσιογραφίας και Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου με τον Ηθοποιό και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα και τη συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών Βιβλίων Μαρίνα Γιώτη.

 

Τρίτη 02/5/2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λάρισα του τμήματος ΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ  ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ (εικόνα) στις γαλακτοβιομηχανίες ΤΥΡΑΣ & ΟΛΥΜΠΟΣ

 

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Οι Εκπαιδευτές και οι Εκπαιδευόμενοι Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας (Chef 1, Chef 2) (εικόνες) παρακολούθησαν την παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο Τρώμε και ομορφαίνουμε των Δημήτρη Κουρέτα (καθηγητή Παν/μίου Θεσσαλίας) και Ηλία Μαμαλάκη. Στην εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του εκδ. οίκου Αρμός επισημάνθηκαν οι επιστημονικές και διατροφικές αξίες της Ελληνικής κουζίνας, καθώς και χρηστικές τεχνικές συνταγών με διάφορα προϊόντα.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε ύστερα από έγκριση του Διευθυντή κ. Μιχαήλ Αλεξίου στις 26 Απριλίου, στο Ξενοδ. Du Lac, στο πλαίσιο βιωματικής δράσης ετήσιου project με την εισήγηση των Αλεξάνδρα Ζαραβέλα και  Χριστίνα Μητσοπούλου, Εκπαιδευτριών Δ.Ι.Ε.Κ.

Ευχαριστούμε τη συνεργάτιδα του project, Αρετή Ευθυμίου, για την επιμέλεια φωτογραφιών της εκδήλωσης όπως και τον Άγγελο Μπάμπη, Εκπαιδευόμενους Chef Δ.Ι.Ε.Κ.

 

10 - 12 Μαΐου 2017

Συμμετοχή της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας (Chef 1, Chef 2) (εικόνα) στην ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017

 

 

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Βαφής - Συντήρησης κυψελών  (εικόνα) στο ΔΙΕΚ Ιωαννίνων στην αίθουσα του τμήματος Μελισσοκομίας. Εισηγητής: Βράστος Βασίλειος

 

 

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου Κινηματογράφου του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων. Θεατρική παράσταση "Η ανθρώπινη φωνή" (εικόνα) στο αρχοντικό Μίσιου.

 

 

Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2017-2018

Το τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις 20-10-2017 στο Αρχαίο θέατρο Δωδώνης & στην Ι.Μ. Ταξιαρχών Κωστάνιανης Ιωαννίνων (video)

Το τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις 27-10-2017 στην Μονή Ευαγγελίστριας στα Άνω Πεδινά Ιωαννίνων (video)

 

Νοέμβριος 2017: Παραγωγή τσίπουρου από το Τμήμα "Αμπελουργίας Οινολογίας" του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων (εικόνα)

 

Νοέμβριος 2017: Φθινοπωρινός τρύγος μελιού του Τμήματος Μελισσοκομίας του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων. (εικόνα)

 

9 Νοεμβρίου 2017:    Μία αξιόλογη και σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι διακοσμητές του τμήματος του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων. Σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, ξεκινούν την διαδικασία ανακαίνισης της βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο της Βουνοπλαγιάς.

Επισκέφθηκαν λοιπόν τον χώρο, κάθισαν για αρχή στα θρανία του Δημοτικού και άκουσαν από την Διευθύντρια τις καθημερινές ανάγκες.

Στη συνέχεια έκαναν αποτύπωση των χώρων της βιβλιοθήκης και σε λίγο καιρό αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης.

Το τμήμα κατευθείαν στα βαθειά λοιπόν με προσφορά στην τοπική κοινωνία.  (εικόνα)

 

 

Επίσκεψη του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Γραμμένο (Ι.Ν.Ταξιαρχών) και στο Λύγγο (Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και στο Λαογραφικό Μουσείο Λύγγου) στις 3-11-2017 (video)


Επίσκεψη του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων  στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κληματιάς του Δ. Ζίτσας στις 10-11-2017
(video)


 

Επίσκεψη του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών περιηγήσεων στις Μονές Νήσου Ιωαννίνων στις 24-11-2017 (video)

.......................................................

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017


Εκπαιδευόμενοι Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων ειδικοτήτων Τεχνικός Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας (Γ' και Α' εξ. Chef 1, 2) και Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής (Γ' εξ.) παρευρέθησαν στην κινητή έκθεση της WWF Hellas στα Ιωάννινα με τίτλο Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης. Μεταξύ των άλλων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις στην διαχείριση και αξιοποίηση των τροφίμων και να ευαισθητοποιηθούν  ως αυριανοί επαγγελματίες του χώρου της εστίασης για τη παραγωγή τροφίμων που θα συνάδουν με τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε ύστερα από έγκριση του Διευθυντή κ. Μιχαήλ Αλεξίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ύστερα από εισήγηση των Αλεξάνδρα Ζαραβέλα, Λεμονιά Καραμπίνα, Βασιλική Γκανιάτσα και  Χριστίνα Μητσοπούλου, Εκπαιδευτριών Δ.Ι.Ε.Κ.  (εικόνα)

 

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Εκπαιδευόμενοι Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων ειδικοτήτων Τεχνικός Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας επισκέφτηκαν και παρουσίασαν τεχνικές μαγειρικής σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο οικοτροφείο "Αστερισμός" (video)

 

Το τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις 12-1-2018 στον "Ι.Ν. Άγιος Γεώργιος" Κάτω Λαψίστας (video)

 

Το τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις 19-1-2018 στο Κέντρο Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Περιστεράς  - Δουρούτης" (video)