Προηγούμενα Εξάμηνα

 

Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2018-2019

Το τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιτς Καλέ Ιωαννίνων (Βυζαντινό Μουσείο - Φετιχέ ζαμί & τζαμί Ασλάν Πασά) στις 2610-2018 και στις 01-11-2018 (video)

 

H ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ "ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑ

Στα πλαίσια των συνεχών δράσεων και επισκέψεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το ΔΙΕΚ Ιωαννίνων, η ειδικότητα Προπονητής Αθλημάτων επισκέφθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας (ΠΕΑΚΙ) την Κυριακή το απόγευμα ως επίσημη καλεσμένη από την ομάδα Μπάσκετ του ΒΙΚΟΣ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης της Γ Εθνικής Κατηγορίας ΕΟΚ μεταξύ του πρωτοπόρου Π.Α.Σ. και του ΑΟΚ Βέροιας.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες εκτός από την παρακολούθηση του νικηφόρου αγώνα του γηπεδούχου Π.Α.Σ. και τη συζήτηση που υπήρξε με τους υπευθύνους Καθηγητές της ειδικότητας - είχανε παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον επαγγελματία προπονητή της ομάδας του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Κωστόπουλο Θωμά, ο οποίος μάλιστα έδωσε την υπόσχεση ότι στο άμεσο μέλλον θα επισκεφθεί και ο ίδιος το Δημόσιο ΙΕΚ για να πραγματοποιήσει μια ανοιχτή συζήτηση/συνομιλία με τους μελλοντικούς προπονητές της ειδικότητας.
(εικόνα
: σπουδαστές/σπουδάστριες του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων με τον Προπονητή του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ. Κωστόπουλο Θωμά και τον Καθηγητή κ. Αναστασίου Δημήτρη)

 

Το τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ι.Μ. Φιλανθρωπινών της Νήσου Ιωαννίνων στις 09-11-2018 (video)

 

Συνοδός Βουνού Γ Εξάμηνο - Μετέωρα  24-25.11.2018 (περιγραφή)

 

Το τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στις 23-11-2018 και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αγοράς στις 07-12-2018 (video)

 

Το τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ι.Ν. Περιβλέπτου στις 18-1-2019 και στον Ι.Ν. Αρχιμανδρειού στις 08-2-2019 (video)

 

Εαρινό Εξάμηνο 2018

 

Τεχνικός Γαλακτοκομίας Τυροκόμος:

Συσκευασία φέτας στο εκπαιδευτικό τυροκομείο του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων στις 5/3/2019

Παρασκευή κατσικίσιου σκληρού τυριού στο εκπαιδευτικό τυροκομείο του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων με Μοναστηριακό βιολογικό γάλα από την Ιερά Μονή Βελλάς στις 22/3/2019

Παραγωγή φορμαέλας  στις 16/4/2019. Θα παραδοθούν σε κοινωνικές δομές και είναι ιδανικός τύπος μαστιχωτού τυριού για σαγανάκι. 

 

Πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια από τους Σπουδαστες και Εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων ειδικοτήτων Τεχνικός Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας και τα δύο γηροκομεία της πόλης  19/4/2019

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ "ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στα πλαίσια της όσο το δυνατόν αρτιότερης εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Ειδικότητα Προπονητής Αθλημάτων του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων, πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα δύο σημαντικές δράσεις-επισκέψεις, μαζί με τον υπεύθυνο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του ΔΙΕΚ του μαθήματος  Άθλημα Εξειδίκευσης-Θεωρία κ. Αναστασίου Δημήτρη.

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Ειδικότητας, είχαν την ευκαιρία την Παρασκευή 07 Ιουνίου να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τον επαγγελματία προπονητή Καλαθοσφαίρισης κ. Σιαμέτη Γεώργιο, που είναι επί 7 συναπτά έτη προπονητής της ομάδας Γυναικών του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην Α2 Εθνική Κατηγορία ΕΟΚ. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν πολλά, οι ανταλλαγές απόψεων και οι απορίες των σπουδαστών/στριών προς το πρόσωπο του καλεσμένου προπονητή  κράτησαν στα ύψη το ενδιαφέρον, με την όλη συζήτηση να ξεπερνά σε διάρκεια τις τρεις ώρες. Ο κ. Σιαμέτης στο τέλος μάλιστα της παρουσίας του, δεσμεύτηκε να έχει την επόμενη χρονιά συνεχή συνεργασία με την Ειδικότητα σε όσες παρουσίες του ζητηθούν, ενώ ταυτόχρονα έκανε ανοιχτή πρόσκληση για παρακολούθηση των προπονήσεων της Γυναικείας ομάδας του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, όποτε το κρίνουν οι Καθηγητές του ΔΙΕΚ απαραίτητο.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η Ειδικότητα Προπονητής Αθλημάτων πραγματοποίησε ακόμα μία επίσκεψη, αυτή τη φορά στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ, όπου καλεσμένη από την ομάδα Κολύμβησης και Τεχνικής Κολύμβησης του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, είχε την δυνατότητα να έρθει σε άμεση επαφή με το άθλημα, τους αθλητές του και τα μυστικά του. Οι επαγγελματίες προπονητές Κολύμβησης του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ.  Κυριακίδης Κωνσταντίνος και κα. Μπίγγου Ιουλία ανέπτυξαν πλήθος θεμάτων πάνω στα αθλήματα της κολύμβησης και της τεχνικής κολύμβησης, απάντησαν στις καταιγιστικές ερωτήσεις των σπουδαστών/στριών και στην συνέχεια τους έδωσαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά μία προπόνηση τμήματος αρχαρίων στην μικρή πισίνα και μία προπόνηση αγωνιστικού τμήματος στην μεγάλη πισίνα του κολυμβητηρίου. Οι δύο προπονητές μάλιστα έθεσαν τους εαυτούς τους και την ομάδα του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ στη διάθεση των Καθηγητών του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων και για οποιαδήποτε μελλοντική δράση θεωρηθεί αναγκαία, στα πλαίσια της επιμόρφωσης των σπουδαστών/στριών.